9.00 – 10.00 Debata Otwierająca Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Wpływ pandemii COVID-19 na kształt międzynarodowego handlu w obszarze rolno-spożywczym – szanse dla polskich eksporterów żywności. Branża spożywcza dziś i jutro – obecne trendy konsumenckie i sprzedażowe a perspektywy. –  Grzegorz Puda, Minister Rolnictwa

10.30 – 11.00 Systemy  jakości w produkcji wieprzowiny i jej przetworów – Jolanta Ciechomska, Związek Zawodowy Rolników “OJCZYZNA” oraz UPEMI

11.00 – 12.00 Podatek cukrowy – jakich produktów dotyczy, kto jest zobowiązany do jego zapłaty, w jakiej jest wysokości. – Dominika Ramírez-Wołkiewicz i Dawid Zarębski, Arena Tax sp. z o.o.

13.00 – 13.30 Trendy na Globalnym Rynku Żywności i Napojów 2021: Perspektywa Europejska – Honorata Jarocka, Mintel

14.00 – 14.30 The New Normal – What’s Here to Stay – Euromonitor International

15.30 – 16.00 Polska Wódka elementem dziedzictwa i tradycji kultury polskiej – Stowarzyszenie Polska Wódka

9.00 – 9.30 Dostawa do krajów WNP: bezpieczeństwo i opłacalność. – Vasilisa Dzehtsiarenka, Clever Logistic

9.30 – 10.00 Certyfikacja produktów na rynkach wschodnich – Włodzimierz Mykytiuk, Olga Węderska – Trójkąt Sp. z o.o. działająca w imieniu Centrum Certyfikacji EXPERT

10.00 – 10.30 Kwestie prawne przy podpisaniu umowy pomiędzy polskim producentem i kontrahentem z rynków wschodnich – Tatyana Koryakina, Virtus

11.00 – 11.30 Polski i światowy rynek eko w 2021 roku. Najważniejsze liczby i trendy. – Karol Przybylak, Biokurier

11.30 – 12.00 Czy organiczne życie to obowiązek tylko konsumenta, czy również producenta? – Żaneta Geltz, HIPOALERGICZNI

12.30 – 13.00 Znakowanie żywności wolnej od GMO – szanse i możliwości – Katarzyna Kot, Bezpieczeństwo żywności w praktyce i audytor z Bureau Veritas

13.30 – 14.00 Najważniejsze trendy branży foodtech, które musisz śledzić – Piotr Grabowski i Michał Piosik, FOODTECH.AC

14.30 – 15.00 Jak firmy z branży spożywczej mogą generować innowacje? – Michał Misztal, Startup Academy

16.00 – 16.30 Novel food – Marta Łanoch, prawnik, FoodMedLaw

9.00 – 9.30 Uchwały zespołu ds. suplementów diety a działania inspekcji sanitarnej – Magdalena Wawrzyniak – radca prawny, wspólnik w Kancelarii Food & Pharma Legal. Wawrzyniak Zalewska Radcy Prawni Sp. j.

9.30 – 10.00 Praktyczne aspekty reklamy żywności w social mediach i blogosferze – dr Joanna Uchańska, partner kancelarii Chałas i Wspólnicy

10.00 – 10.30 Składniki zakazane i monitorowane na podstawie rozporządzenia 1925/2006 – Grażyna Osęka, wspólnik, współzałożycielka specjalistycznej firmy doradczej Foodie Sp. z o.o. sp.k.

11.00 – 11.30 Znakowanie suplementów diety – aspekty praktyczne – Monika Zboralska

11.30 – 12.00 CBD w suplementach diety i jako dodatek do żywności funkcjonalnej – aspekty prawne – Marta Łanoch, prawnik, FoodMedLaw

13.00 – 14.30 Kompetencje pracownika przyszłości – jakie i jak bardzo potrzebne są w małych firmach i dużych przedsiębiorstwach? – moderotor: Andrzej Wojciechowicz, członek Zarządu SFDG, paneliści – Urszula Kłosiewicz Górecka, Maciej Ptaszyński

Wystawcy poprzednich edycji